Architectenatelier Petrus

Architectenatelier Petrus-hoe werk ik.

Het landelijk opererend architectenbureau Architectenatelier Petrus te Arnhem richt zich op alle denkbare architectonische ontwerpopgaven, inclusief het complete interieur van de gebouwen. Hierbij kan men denken aan het ontwerp van vast en los meubilair, de kleurstelling en de stoffering. Gebouw en interieur vormen voor mij een onlosmakelijke eenheid.

Tot in het kleinste detail doorontwikkelen van een ontwerp biedt mij het genoegen uitspraken te doen over elk onderdeel van het gebouw. Kwaliteit openbaart zich als die diepgang niet wordt geschuwd.

Een voorbeeld: in een architectuurcompetitie voor een nieuw schoolgebouw voor Zeer Moeilijk Lerende Kinderen (ZMLK) toonde ik de commissie diverse beelden van exotische vruchten. Aan de buitenzijde niet al te fraai, maar heerlijk vruchtvlees onder de schil. Ik toonde de ugly, de passievrucht en de rambutan en verbond de kwaliteit van de vruchten met de leerlingpopulatie.

Door oog te hebben voor de eigen kwaliteiten van hun kinderen trof ik enkele toehoorders recht in hun hart. Deze persoonlijke benadering van de opgave, niet bedoeld als goedkoop effectbejag, staat model voor mijn aanpak. De opdracht mocht ik een dag later toevoegen aan mijn projectenlijst. 

Ik prijs mij gelukkig dat ik bij elke opgave kan nadenken over de aanpak ervan.

Het in 2014 ontwikkelde "Huis van de Toekomst" bijvoorbeeld betreft een door mij ontworpen huis met vergaande flexibele invulling. Kastenwanden, in plaats van 'gewone' scheidingswanden, in combinatie met het weglaten van wanden en vloeren op plaatsen waar deze niet gewenst zijn, creëren een hoge mate van ruimtelijkheid. Traditionele opvattingen over wonen laat ik hiermee ver achter mij. Op eenvoudige wijze is deze woning om te bouwen naar twee woningen die tezamen al de Mantelzorgwoning is gaan heten. Ouderen en gezinnen kunnen met behoud van privacy elkaar fysiek zeer nabij zijn.  De uitvoering van meerdere Huizen van de Toekomst vindt plaats vanaf medio 2016.

Nieuwbouw Brede School Cothen, beschrijving komt hierna.

Nieuwbouw Brede School Cothen

Nieuwbouw VMBO-school en Gymzaal Stevensbeek, beschrijving komt hierna.

Nieuwbouw VMBO-school en Gymzaal Stevensbeek

Nieuwbouw VMBO-school te Arnhem, beschrijving komt hierna.

Nieuwbouw VMBO-school te Arnhem

Diverse woningbouwprojecten, beschrijving komt hierna.

Diverse woningbouwprojecten

Compilatie van beelden van projecten door de jaren heen., beschrijving komt hierna.

Compilatie van beelden van projecten door de jaren heen.

Dakkapel familie Reissig-Lageveen Oosterbeek, beschrijving komt hierna.

Dakkapel familie Reissig-Lageveen Oosterbeek

Presentatie: Met de elementen op deze balk bedient u de diapresentatie. Beschikbare functies zijn: pauzeren/hervatten en rechtstreeks naar een dia.

Ik snap het Ik snap het allemaal

Tekstkader: Dit kader bevat de hoofdtekst van deze pagina. Klik ter hoogte van de titel om het kader te minimaliseren/herstellen.

Ik snap het Ik snap het allemaal

Presentatiekader projectpagina: Op een projectpagina is dit vak een geminimaliseerd kader met een nadere toelichting op de getoonde dia. Een geminimaliseerd kader herkent u aan een kleine driehoek met de punt naar boven. Klik ter hoogte van de titel om het kader te herstellen/minimaliseren.

Titelbalk voor dia: Is er op een projectpagina geen specifieke toelichting bij de getoonde dia, dan bevat dit vak alleen de titel van de dia.

Link naar projectpagina: Op algemene pagina's staat hier een link naar het project dat hoort bij de getoonde dia. Een link herkent u aan de onderstreping en aan het driehoekje met de punt naar rechts.

Ik snap het Ik snap het allemaal

Dia: Klik ergens op de dia om alle tekstvakken te verbergen/zichtbaar te maken.

Ik snap het Ik snap het allemaal