Architectenatelier Petrus

Diverse woningbouwprojecten

In het ontwerpen van een villa of een rijwoning, maar ook in de uitbreiding en interne verbouwing van welk gebouw dan ook vind ik steeds weer mijn grote uitdaging.

De villa aan de Bakenbergeseweg te Arnhem bevindt zich in de categorie landhuizen/woonhuizen groter dan 1500 m³. Ook de opdracht voor een niet alledaagse dakkapel of uitbreiding vindt de weg naar mijn tekentafel. De essentie van architectuur komt voor mij tot bloei in het kleinste detail van elk project.

Voor Novum Network (http://www.goldewijk.nl) heb ik het volledige aanbod aan cataloguswoningen ontworpen als bijdrage aan het Goldewijk- woningconcept die zij op de markt brengt. Het gaat daarbij om 16 sterk van elkaar verschillende woningtypen. Elk van die typen kent weer vijf verschillende uitstralingen (klassiek, rustiek, zelfbewust, eigenzinnig en progressief). Het aantal verschillende woningtypen komt daarmee op 80 stuks.

Daarbij nog opgeteld de variatie in lengte en breedte van de plattegronden, alsmede de hoogte van de woningen komt het aantal mogelijkheden tot variatie ver boven de 10000!! Elk der varianten kent daarnaast ook nog twee wezenlijk van elkaar verschillende posities van de trap. Dat levert zodanige verschillen in plattegrond op, dat sprake is van een zeer grote mate van indelingsvrijheid. Vele opdrachtgevers roemen die vrijheid, omdat de zogenaamde cataloguswoning vanwege de vernuftige mogelijkheden is geëvolueerd naar een woning die volledig is af te stemmen op alle wensen van opdrachtgever.

Dezelfde ontwerpgedachten die voor het vrijstaande huis gelden zijn tevens doorgevoerd in mijn ontwerpen voor tweekappers en rijwoningen. Voor de tweekappers zijn acht eigenzinnige typen ontwikkeld en ook daar kent elk type weer de vijf verschillende uiterlijke kenmerken en kwaliteiten.

Het totaal heeft een grote rijkdom opgeleverd op het gebied van woonmogelijkheden, waarbij de opdrachtgever zijn/haar persoonlijke voorkeur volledig aan bod kan laten komen!

Villa Bakenbergseweg Arnhem.Entreepoort terrein., beschrijving komt hierna.

Villa Bakenbergseweg Arnhem.Entreepoort terrein.

Villa Bakenbergseweg Arnhem. Zicht op Gelders Landschap., beschrijving komt hierna.

Villa Bakenbergseweg Arnhem. Zicht op Gelders Landschap.

Villa Bakenbergseweg Arnhem. Voorgevel., beschrijving komt hierna.

Villa Bakenbergseweg Arnhem. Voorgevel.

Villa Bakenbergseweg Arnhem. Achtergevel., beschrijving komt hierna.

Villa Bakenbergseweg Arnhem. Achtergevel.

Villa Bakenbergseweg Arnhem. Plattegrond begane grond., beschrijving komt hierna.

Villa Bakenbergseweg Arnhem. Plattegrond begane grond.

Villa Bakenbergseweg Arnhem. Plattegrond verdieping., beschrijving komt hierna.

Villa Bakenbergseweg Arnhem. Plattegrond verdieping.

tekst

Villa Bakenbergseweg Arnhem. Hoofdtrappenhuis., beschrijving komt hierna.

Villa Bakenbergseweg Arnhem. Hoofdtrappenhuis.

Presentatie: Met de elementen op deze balk bedient u de diapresentatie. Beschikbare functies zijn: pauzeren/hervatten en rechtstreeks naar een dia.

Ik snap het Ik snap het allemaal

Tekstkader: Dit kader bevat de hoofdtekst van deze pagina. Klik ter hoogte van de titel om het kader te minimaliseren/herstellen.

Ik snap het Ik snap het allemaal

Presentatiekader projectpagina: Op een projectpagina is dit vak een geminimaliseerd kader met een nadere toelichting op de getoonde dia. Een geminimaliseerd kader herkent u aan een kleine driehoek met de punt naar boven. Klik ter hoogte van de titel om het kader te herstellen/minimaliseren.

Titelbalk voor dia: Is er op een projectpagina geen specifieke toelichting bij de getoonde dia, dan bevat dit vak alleen de titel van de dia.

Link naar projectpagina: Op algemene pagina's staat hier een link naar het project dat hoort bij de getoonde dia. Een link herkent u aan de onderstreping en aan het driehoekje met de punt naar rechts.

Ik snap het Ik snap het allemaal

Dia: Klik ergens op de dia om alle tekstvakken te verbergen/zichtbaar te maken.

Ik snap het Ik snap het allemaal