Architectenatelier Petrus

Nieuwbouw kantoor CUMAE Arnhem

Nieuwbouw kantoorgebouw Cumae, House of Energy.

Het ontwerp voor het kantoorgebouw van Cumae-IV-bouw is in opdracht van de ontwikkelcombinatie Ballast-Nedam en Giesbers tot stand gebracht.
De kantoorlocatie ligt nabij de A325 in Arnhem en benadeelt het gebouw ogenschijnlijk door haar ligging achter een tankstation.
Ogenschijnlijk, want de structuur van het gebouw werd zodanig gevormd dat het zich zeer eigenzinnig om het tankstation heen vlijt.

Advisering op het gebied van (gebouw)installaties vormt de belangrijkste activiteit van de huurder en het ontwerp beeldt dat treffend uit.
De energiezuinigheid van het gebouw vormt een voorbeeld voor andere gebouwen in Nederland, niet in de laatste plaats door ook onconventionele installaties en materialen toe te passen. De ontwikkelcombinatie heeft zich durven scharen achter de wensen van de huurder, zich ervan bewust dat het een positieve gevolg zou hebben voor de duurzaamheid van het gebouw en zou leiden tot verbetering van de verhuurmogelijkheden.
De verkaveling gaf enige vrijheid in de positionering van het gebouw. De korte poot van de L-vormige plattegrond loopt taps toe en wordt beëindigd door een rond glazen trappenhuis dat een windmolen torst als bekroning.
Een groot aantal innovatieve energiesystemen verlenen het gebouw met recht de naam “House of Energy”. Het gebouw is voorzien van installaties voor warmte-koudeopslag, luchtbehandeling met warmtewiel, waterstofcel voor opwekking groene stroom, energiedak met PV-folie, de eerder genoemde windturbine en energiezuinige LED-verlichting.
De energiezuinigheid komt tot uitdrukking in de (destijds) lage epc-factor.
De luchtbehandelinginstallaties zijn zichtbaar gemaakt door de wanden van de installatieruimte op het dak in glas uit te voeren.
Na oplevering kon dit gebouw zich met recht het meest energiezuinige gebouw van Gelderland noemen.

Zuidgevel kantoor-fraaie baksteen met warme uitstraling., beschrijving komt hierna.

Zuidgevel kantoor-fraaie baksteen met warme uitstraling.

Fraaie entreezijde en markant noodtrappenhuis., beschrijving komt hierna.

Fraaie entreezijde en markant noodtrappenhuis.

Detail noodtrappenhuis, gevat in ring van metselwerk., beschrijving komt hierna.

Detail noodtrappenhuis, gevat in ring van metselwerk.

Centrale hal koppelt de twee vleugels. , beschrijving komt hierna.

Centrale hal koppelt de twee vleugels.

Presentatie: Met de elementen op deze balk bedient u de diapresentatie. Beschikbare functies zijn: pauzeren/hervatten en rechtstreeks naar een dia.

Ik snap het Ik snap het allemaal

Tekstkader: Dit kader bevat de hoofdtekst van deze pagina. Klik ter hoogte van de titel om het kader te minimaliseren/herstellen.

Ik snap het Ik snap het allemaal

Presentatiekader projectpagina: Op een projectpagina is dit vak een geminimaliseerd kader met een nadere toelichting op de getoonde dia. Een geminimaliseerd kader herkent u aan een kleine driehoek met de punt naar boven. Klik ter hoogte van de titel om het kader te herstellen/minimaliseren.

Titelbalk voor dia: Is er op een projectpagina geen specifieke toelichting bij de getoonde dia, dan bevat dit vak alleen de titel van de dia.

Link naar projectpagina: Op algemene pagina's staat hier een link naar het project dat hoort bij de getoonde dia. Een link herkent u aan de onderstreping en aan het driehoekje met de punt naar rechts.

Ik snap het Ik snap het allemaal

Dia: Klik ergens op de dia om alle tekstvakken te verbergen/zichtbaar te maken.

Ik snap het Ik snap het allemaal